З днем народження, Лесю! Як мультиформатно відсвяткувати 150-річчя поетеси?

Єдиний Театр на Подолі, 26 кінотеатрів у 15 містах України та онлайн-покази, доступні у кожному куточку країни та за її межами, — саме такого масштабу святкування 150-річчя легендарної Лесі Українки організували продюсери проєкту «Театр 360 градусів».

Свій відлік всеукраїнське святкування розпочинає 25 лютого з прем’єри вистави «Камінний господар» за драмою геніальної ювілярки відразу у трьох форматах. Театральну виставу можна відвідати у Театрі на Подолі, а її відеоверсію можна подивитися 25 та 26 лютого у мережі кінотеатрів Multiplex по всій країні. Якщо бажаєте залишатися вдома, можете переглянути виставу онлайн на сайті «Театру 360 градусів».

Відмітимо, що напередодні, у кінотеатрі Multiplex у ЦУМі вперше виставу на великому екрані переглянули представники ЗМІ та друзі проєкту. Саме вони першими дізналися про ще одну висоту, якої досягнув проєкт.

«Ми раді вітати вас на нашому першому в Україні кінопоказі театральної вистави. Але не лише у цьому наш проєкт став першим та революційним, — розповіла Наталія Чижова, продюсерка проєкту. — Хочемо поділитися з вами ще однією новиною: відеоверсія вистави «Камінний господар» у виконанні проєкту «Театр 360 градусів» отримала статус Національного фільму та свідоцтво Держкіно України! Так вперше в Україні спектакль пройшов шлях від театрального залу у серці Подолу до офіційного статусу Національного фільму».

«Сьогодні у кожного українця є унікальна можливість віддати честь Лесі Українці, згадати її творчість або ж вперше познайомитися з нею, зробити це сучасно і в зручному форматі, — говорить Даша Малахова, продюсерка «Театру 360 градусів». —  Немає значення: театрал ви чи кінофан, читали ви «Камінного господаря» чи ні, просто відкрийте для себе легендарну драматичну історію та проведіть вечір наодинці з мистецтвом».

Нагадаємо, святкування 150-річчя Лесі Українки в кінотеатрах країни триватиме протягом місяця і до нього долучаться Планета Кіно (з 5 березня), Сінема Сіті (з 10 березня), мережа комунальних кінотеатрів «Київкінофільм» (з 19 березня). За розкладом сеансів у вашому місті слідкуйте на сайті «Театру 360 градусів», у соціальних мережах проєкту, а також на офіційних ресурсах мереж кінотеатрів.

«Ми щасливі стати першою мережею кінотеатрів в Україні, яка отримала змогу показати нашим відвідувачам виставу українського театру на великому екрані. Ми активно підтримуємо та інвестуємо у розвиток української культури та кіно, а тепер ми долучилися і до підтримки українського театру. Ми вважаємо, що це лише перший крок у напрямку популяризації вітчизняного театру серед наших відвідувачів та сподіваємося на подальшу співпрацю з українськими театрами», — говорить Катерина Зосіна, керівник департаменту комунікацій мережі кінотеатрів Multiplex.

Варто відзначити, щоб реалізувати проєкт такого масштабу, організатори залучилися підтримкою Київстар, Visa, ARARAT і glo™, які зробили неабиякий вклад у розвиток театральної індустрії в Україні.

Схожі новини

Дивіться також